Tuesday, July 3, 2012

~Report Final Project~

Setelah siap report nie mcm lega giler2... Setelah 2 sem bertungkus lumus.. (2 sem la sgtkan).. xsangka berakhir gak pada siang td... Bile terserahnyer report pada tangan Encik Yamin kamis pada pukul 1.10ptg maka aku ase cam dh lega n ase cam xde ag tergalas apa2 kat bahu nie. (perghhhh.... ayat xtahan.).. Pe ag nk citer eh? emmmm... ketebalan report nie adela sebanyak 541 muka surat.. First time in my life wat report setebal ini n mencatat sejarah.. wewittttttt... (muka bangga giler!).. Thanx to ON sbb helping me.. Tanpamu disisi akan naikla darah aku sampai ke kepala td.. hikhikhik.. (jujur giler nie weh!) Thanx! Thanx to Ann and bilal sbb dulukan duit korang.. (aku siyes kedekut giler sbb duit dh xde.)  For the madam aisah.. Emmm... thanx bnyk2 sbb wat keje bnyk utk kitaowg n dpt rilex awai dr kitaowg.. (no...no..no.. dh 2x madam balik awai taw.. xigt ke sem lepas pon jd camnie lagi.)(Muka aku gak p print. Same place at resak!)... opsss!! korang dh bayar duit assignmnet SA sem dlu kat bilal? klu dh bayar xpelakan. Yela dh nk abis nie xthla nk jumpa ag ke x pas nie kan. Lenla klu kite mmg btoi2 nk jd partner share yg sering kite angankan same2 tu.. hohohoho... So doakanla yg terbaik untuk result kite suma. ok kawan2? Same2la kite bermaafan di saat akhir2 nie. Jgn ade simpan x puas aty sesama sendiri. (pe aku melalut dh nie)...

Tebal wehhhh!! (itu pon nk kecoh!)

Sbnrnyet x muat fail. Tp aku, akak kedai tu n on same2 menghenyak kertas2 nie sampai jd muat..
 harap maklum...

Bayor.. bayor... =)
On muka bahagia disebabkan report dh siap..
. =)

Jgn tnya sbb ape pe warne report warne pink...
sbb baju aku warne pink, ikot pandai akulakan nk taruh warne ape..
Aku kan datin... heeee.. =)



Suma berkaliber... Nasza corporation menjual barang2 terpakai.. =)




Cik ika nisha kate: Klu xdapat A nie aje menorla, memang mangkorla! (mula cakap bote nie!) Mmg print tebal2 nie utk xnk bagi A le.. Siapla aku bakor fakulti nie. Jgn tnya nape pas dpt result t terbakor opis.. huwawawa... (gelak jahat!)

Monday, June 18, 2012

1 week left...

Sedar x sedar dh 3 tahun aku blajo kat UiTM nie n sedar x sedar ag 4 hari gak aku dh nk abis kelas. Pastu dh x jumpa dh kawan2. Masing2 dh bawa haluan sendiri. Emmm... T_T Sedey gaklakan tp begitula perumpamaan "setiap pertemuan akan ade perpisahan".. Aku arap kawan2 xlupa kat aku n abadi kenangan bersama selama2nyer.. 

~Bukit Botak~






Pemandangan dr atas... 





video



~Dinner Pragraduan 2012~











~Wat keje group same2(Final Project)

Project manager

Programmer 1

Programmer ii

System Analis







Motip?

Cik ika kate: xthla nk kate ape2 ag.. Tp yg pasti mesti aku windu korang suma.. =).. Zzzzzz....

Sunday, May 13, 2012

~Bukit Tinggi~

Hye all... =)... Rini aku nk bercerita pengalaman aku g bukit tinggi ptg td.. Aku igt bukit tinggi nie mcm biase2 jew.. Ala mcm ade taman tema, shopping complex suma.  Upanyer x sangka begitu cantik rekaan ukiran dier. Minta maafla tp siyes aku mmg JAKUN giler. Mesti korang kate "eleh! lambat tahu ke? mmgla kat cna cantek".. Yela aku baru first time g jgnla kunun aku.. hikhikhik. Siyes! Cantekk giler tmpat nyer. Aku ase mcm ade kat zaman fantaghiro. Tahukan citer fantaghiro? ala yg batu leh bercakap n hero dier yg encem tu. Pernah sekejap tayang kat TV9 tiap ari ahad kul 9 mlm xsilap aku. Aku minat giler kat fantaghiro tu sbb dier cantek.. hehehe... Fuh! Aku ase cam nk nk lari2 je n nk dok lame2 je kat tmpat tu. Aku tolak dr shah alam lebih kurang kul 4 then aku drive ngan kelajuan 100 something km pastu leh sampai dlm kul 5.30. Klu g ngan owg tersayangkan best? (berangan lebih nampak). Td dok ctu xla sejuk mcm kat gentingkan.. Jom layan pix. Sowy xbnyk sbb guna nset jew. (mane nk tahukan nk g cna.). =)


Pintu gerbang. French stail

I make 2 wish in this place...
 jeng2... What are my wish?
Thats my secret

Cantekkkan?









Cik ika kate: Nk g ag tp ngan my special person insyallah after i have job n money.. =)
  

Saturday, May 12, 2012

Broga Hill

Hye suma... Assalamualaikum... Dh lame x update bukan sesaje sbb skrg nie acik kuar jew aku pon xth g mane n watpe... hihihi.. Emmm.. Okla.. okla... Aku nk bercerita mengenai tajuk kat atas nie.. Broga hill ataupon dalam bahasa melayunyer disebut bukit broga.. Korang tahukan n familiarkan ngan bukit broga? Pade yg xth bukit broga nie kat SEMENYIH... Tahukan semenyih tu kat mane? xth? haish!! itu pon xth kew? t cri kat google k... =).. syg korang... Aku pon xterpikirla kan nk g cna... Tp atas desakan kawan-kawan.. chewah! Tahu dek kawan2 aku nie matila... Aku yg nk ikotla! Klu ikot highway dr puncak perdana ke semenyih xjauh pon.. sejam kot. Sampai2 je ke bukit broga mmg xde owg lgsg. Kitaowg mcm peliklakan tp time tu nk dekat pukul 5. Kitaowg start mendakila pastu. Aku pon semangat gilerlakan. Dh lame x mendaki. last aku wat aktiviti lasak time umur aku 18 tahun itu pon time aku kat matrix... hehehe.. jalannyer amat mencabar weh! Aku lelah!! Selelah2nyer... Member2 aku ras, on, an ngan syafik suma steady jew.. Mmgla lelah weh.. pe x lelahnyer, klu kat umah je makan tido, makan tido skali x wat exercise tros g mendaki mmglakan. Mcm nk merangkak, mcm nk berenti nk tros trn bawah balik. Time nk mendaki tu secara jujurnyer aku mmg ade ase menyesal.. hihihi... Sib bek kawan-kawan jenis bek n sanggup bersabar ngan aku. Slalo tnya keadaan aku... Pgg aku xnk lepas sampai ke puncak. Thank ye RAS.. huhuhu... Sbb klu aku nk jato pon dier tahan aku... mmg xleh blah weh! mata pinau2 n senak dada.. Peluh tu jgn cakapla mmg lenjun abis, mcm cucur air dr kepala sampai ke bawah. Adoi! miang jgn cakaplakan.. On da way nk sampai ke puncak mmg 3,4 kali gakla berenti gara-gara aku. Letih weh! Sampai2 je kat puncak broga mmg aku baring teros. mata xleh nk buka. Tp aku pelik ngan kawan-kawan siap lompat2 ag lari2 tangkap gambo sini sana. aku minta nyawa! minta nywa! Pemandangan kat atas tu subhannallah jgn cakapla mmg cantekkk sgt. Indah suma2la. Masyallah! Kitaowg trn dr bukit tu sblm gelap kul 7. Time turun tu best. Xase letih lgsg just kene tahan kaki sbb gelongsorkan.. Tp agak puas atyla bile peluh2 kat muka tu trn laju. mcm puas aty giler. Mmg trn lajulakan. Takot gaklakan nk trn hari dh gelap. Agpon hutankan, takot menda-menda tu ikot ke kan.. Kite x th pe nk jdkan.. Sblm pape jd bek dielakkan. Sampai2 R&R je mandi n kitaowg lepak kat dataran merdeka. Wahhhhhhhh!!!  bestnyer dok kat dataran merdeka ase cam nk menari2 je (igt nie citer hindustan ke?).. Ngan makan ais-krim (syafik belanja.. chewah!)... Igt nk lepak sampai 2,3pagi kat dataran merdeka tp bile perot dh berbunyi terpaksala membatalkan hasrat n tros g syeksen 7 shah alam makan dinnner kat cna. Wahhhh!! Bestnyer smlm... Pengalaman yg menarik. Xkan dilupakan. Bilela nk g ag? ataupon sekali aje dtg dlm idop... Mmg duit leh cri tp pengalaman mcmnie klu kite xnk lalui xkan dpt ase sampai bile-bile... =)... Moh layan pic lak... Cek it out!!!

Comelkan dak nie? Ni ketua pasukan... =)

On a.k.a driver yg berhemah

Syafik a.k.a cameraman

Ras a.k.a bodyguar n safety saya

An a.k.a YB

Memula jalan kene tempuh kelapa sawit

Kome weh! Xlarat dh itu sal xleh senyum. Muka ketat...



Dh nk sampai ke puncak.. yeahhhhh!!!


Sibokla syafik nie.. Dier pon nk bergamba gak..

Pemandangan dr atas

Letih weh! Minta nyawa2! minta nyawa!

Dugong terdampar! Agak kuang ajor kawan2 ku dibelakang siap posing maut ag..

Exicited sgtla tu pandang ape xth...

Datin je yg pkai payung.. bodyguard xleh tumpang payung k..

Cri makan.. suma dh lapau... =)

Ais-krim rm1.50... Tp aku xpuas aty sbb aku nyer ais-krim x rangup!
mcm masuk angin

Kanak2 ribena...







Tugu Negara



Cuba teka kat mane nie? dpt teka saya bagi adiah.. =)




Leh tuju lagu x? hikhikhik... Ehem2... Test mike! test2!
saya nk tuju lagu utk owg yg saya sayang... 
Ngan ucapan  ngah watpe tu? =)

Cik ika kate: Emmmm... sakitnyer peha.. sengal2.. Kaki pon same sakit.. uwawawa (nk menjerit sekuat aty!!)... spe leh tlg urutkan? Diowg nie guna camera aku tp bnyk pic diowg.. mmglakan ambik kesempatan dlm kesempitan... =)